HTML

Van-e élet az oráng_után?

Mosolyra derítenek a kutyák, macskák, papagájok és más 2, 4 vagy esetleg többlábúak? Netán a lábatlan jószágokban is el tudsz gyönyörködni? Akkor nézz körül ezeken az oldalakon, a Te örömödre (is) szemezgetek!

Friss topikok

Nem, a cím nem elírás, s azok a piciny földdarabok, amelyek a cikkben szerepelnek, nem bírnak feltámasztó erővel. A Kedvencek temetője című filmben visszatér a régi indián temetőben elhantolt cica, de a valóságban erre nincs esély. Kedvencünktől - legyen bármennyire is szeretett - egyszer végső búcsút kell vennünk. A kérdés az, miként...

Emléktáblák

Címkék: kutya kisállat cica macska urna sírkő emléktábla

Szólj hozzá!

...sok-sok évnek kellett eltelnie. Nem arra az időre gondolok, ami alatt, teszem azt, tavaly egy Új-Zélandon kifogott hal eljutott egy magyar család karácsonyi asztalára. Bár az is hosszú utazás lehetett, valószínűleg hármat sem kellett az uszonyos megérkezéséig lapozni a naptárban. Nem is azt szeretném elmesélni, mennyi idő kellett ahhoz, hogy egyáltalán létezzen karácsonyi asztal. A kérdés ennél összetettebb.

Halvacsora

Címkék: karácsony hal

1 komment

Csordultig telt a szíved szeretettel/szerelemmel. Elmondanád, megköszönnéd, de Ő olyan messze van... Talán több ezer km választ el tőle. Mit tehetsz? Válaszd a határok nélküli virágküldést! Ne aggódj, nem hervad el a csokor! Nem a virág utazik, csupán az óhajod, hogy szeretnéd átadni!

Liliom

Címkék: virág virágcsokor virágküldés virágküldő szolgálat

Szólj hozzá!

A lajhárokról az átlagolvasó annyit tud, hogy lusták. Rengeteget alszanak, nagyon lassan mozognak és naphosszat csak lógnak a fán. No és még azt is gondolják róla, hogy valami majomféle állat. Ez mind-mind tévedés. Nézzük meg miért!

haromujju_lajhar.jpg

Címkék: lajhár

1 komment

Sokan úgy gondolják, a dinoszauruszok voltak a világ valaha élt legnagyobb állatai. Tény, hogy igencsak félelmetes érzés lenne, ha elsétálna mellettünk ez a ház méretű növényevő. A legnagyobbak ugyanakkor mégsem ők, hanem azok, akik nem sétálhatnak el mellettünk - a kék bálnák.

Az állatok mérete

Címkék: kék bálna legnagyobb állatok afrikai elefánt vándoralbatrosz

Szólj hozzá!

A jegesmedvére valóban igaz a mondás, hogy a jég hátán is megél. Időnként levándorol ugyan a jeges területekről a tundrára, de ott is igencsak zord az éghajlat. A tél hosszú és hideg, a szél pedig gyakran a 100 km/h-t is eléri. Hogyan viseli el ezt a jegesmedve? Fázik vajon?

jegesmedve.jpg

Címkék: jegesmedve pézsmatulok

Szólj hozzá!

A közhiedelem szerint e két állat ősi ellensége egymásnak. A filmekben és a rajzfilmekben a kutya kergeti a macskát, utóbbi pedig - okosabb lévén - túljár ellensége eszén. Vajon valóban ez az igazság? Sokan állítják, hogy éppen ellenkezőleg. Két kedvencünk remekül érzi magát egymás társaságában.

kutya-macska01.jpg

Címkék: kutya macska kutya-macska barátság

Szólj hozzá!

Az ember hajlamos azt hinni, hogy a világ olyan, amilyennek ő látja. Az állatok vajon mit mondanának erre? A világ szürke vagy színes, homályos vagy részletgazdag, halvány fények játszanak csupán benne vagy bántóan fényes számukra? Mint látni fogjuk, ilyen is-olyan is.

ragadozoszemek.jpg

Címkék: szem látás térlátás

3 komment

Elöljáróban leszögezhetjük: nem asztalnál (általában) és nem tányérból. Táplálkozásukat saját anatómiai sajátosságaik és a táplálék tulajdonságai együttesen határozzák meg. Vegyünk sorra most párat közülük! Az állatfajok kiválasztására egy immár jól ismert videó volt hatással.

Címkék: tehén gyík aligátor T-Rex esznek az állatok

Szólj hozzá!

A regények, filmek egyik leggyakoribb témája a hűtlenség. A hétköznapi "pletykák" nagyrészt ugyancsak erről szólnak. Az emberek többsége egész életében az igazit keresi és vagy csak későn találja meg vagy soha. Mire megtalálja vagy megtalálni véli, az illető talán már évek óta párkapcsolatban él mással...
Ez az állandó keresés és a hűtlenség vajon csak ránk jellemző vagy az állatvilágban is általános?

szerelmeselefantok.jpeg

Címkék: hűtlenség hűség gének

Szólj hozzá!