HTML

Van-e élet az oráng_után?

Mosolyra derítenek a kutyák, macskák, papagájok és más 2, 4 vagy esetleg többlábúak? Netán a lábatlan jószágokban is el tudsz gyönyörködni? Akkor nézz körül ezeken az oldalakon, a Te örömödre (is) szemezgetek!

Friss topikok

Csordultig telt a szíved szeretettel/szerelemmel. Elmondanád, megköszönnéd, de Ő olyan messze van... Talán több ezer km választ el tőle. Mit tehetsz? Válaszd a határok nélküli virágküldést! Ne aggódj, nem hervad el a csokor! Nem a virág utazik, csupán az óhajod, hogy szeretnéd átadni!

Liliom

Címkék: virág virágcsokor virágküldés virágküldő szolgálat

Szólj hozzá!

A lajhárokról az átlagolvasó annyit tud, hogy lusták. Rengeteget alszanak, nagyon lassan mozognak és naphosszat csak lógnak a fán. No és még azt is gondolják róla, hogy valami majomféle állat. Ez mind-mind tévedés. Nézzük meg miért!

haromujju_lajhar.jpg

Címkék: lajhár

1 komment

Sokan úgy gondolják, a dinoszauruszok voltak a világ valaha élt legnagyobb állatai. Tény, hogy igencsak félelmetes érzés lenne, ha elsétálna mellettünk ez a ház méretű növényevő. A legnagyobbak ugyanakkor mégsem ők, hanem azok, akik nem sétálhatnak el mellettünk - a kék bálnák.

Az állatok mérete

Címkék: kék bálna legnagyobb állatok afrikai elefánt vándoralbatrosz

Szólj hozzá!

A jegesmedvére valóban igaz a mondás, hogy a jég hátán is megél. Időnként levándorol ugyan a jeges területekről a tundrára, de ott is igencsak zord az éghajlat. A tél hosszú és hideg, a szél pedig gyakran a 100 km/h-t is eléri. Hogyan viseli el ezt a jegesmedve? Fázik vajon?

jegesmedve.jpg

Címkék: jegesmedve pézsmatulok

Szólj hozzá!

A közhiedelem szerint e két állat ősi ellensége egymásnak. A filmekben és a rajzfilmekben a kutya kergeti a macskát, utóbbi pedig - okosabb lévén - túljár ellensége eszén. Vajon valóban ez az igazság? Sokan állítják, hogy éppen ellenkezőleg. Két kedvencünk remekül érzi magát egymás társaságában.

kutya-macska01.jpg

Címkék: kutya macska kutya-macska barátság

Szólj hozzá!

Az ember hajlamos azt hinni, hogy a világ olyan, amilyennek ő látja. Az állatok vajon mit mondanának erre? A világ szürke vagy színes, homályos vagy részletgazdag, halvány fények játszanak csupán benne vagy bántóan fényes számukra? Mint látni fogjuk, ilyen is-olyan is.

ragadozoszemek.jpg

Címkék: szem látás térlátás

3 komment

Elöljáróban leszögezhetjük: nem asztalnál (általában) és nem tányérból. Táplálkozásukat saját anatómiai sajátosságaik és a táplálék tulajdonságai együttesen határozzák meg. Vegyünk sorra most párat közülük! Az állatfajok kiválasztására egy immár jól ismert videó volt hatással.

Címkék: tehén gyík aligátor T-Rex esznek az állatok

Szólj hozzá!

A regények, filmek egyik leggyakoribb témája a hűtlenség. A hétköznapi "pletykák" nagyrészt ugyancsak erről szólnak. Az emberek többsége egész életében az igazit keresi és vagy csak későn találja meg vagy soha. Mire megtalálja vagy megtalálni véli, az illető talán már évek óta párkapcsolatban él mással...
Ez az állandó keresés és a hűtlenség vajon csak ránk jellemző vagy az állatvilágban is általános?

szerelmeselefantok.jpeg

Címkék: hűtlenség hűség gének

Szólj hozzá!

Már az óvodások is jól ismerik a mondást, miszerint "utánozás majomszokás". Tény, hogy a majmok valóban utánoznak, de nem csak ők. A puhatestűektől, ízeltlábúaktól kezdve az emberig nagyon sok faj utánoz különböző formában. Több tudományág kutatói próbálják felderíteni az utánzás szerepét, hátterét.

utanzas01.jpg

Címkék: utánzás mimikri

Szólj hozzá!

Nagyjából 1500 éve tartja magát a legenda, mely szerint a skóciai Loch Ness-ben titokzatos szörnyek élnek. 565-ben Szent Adomnán ír püspök elmesélt egy történetet, melyben Szent Columba a hangjával elriasztja a "szörnyeteget". Azóta sokan hivatkoznak erre a történetre, de elfelejtik megemlíteni, hogy az a bizonyos szörny a Ness-folyóban jelent meg, s hogy a középkori szentek igen sok vízi és szárazföldi szörnyet riasztottak el a hangjukkal vagy egyéb módon.

nessie04.jpg

Címkék: Nessie Loch Ness

Szólj hozzá!