HTML

Van-e élet az oráng_után?

Mosolyra derítenek a kutyák, macskák, papagájok és más 2, 4 vagy esetleg többlábúak? Netán a lábatlan jószágokban is el tudsz gyönyörködni? Akkor nézz körül ezeken az oldalakon, a Te örömödre (is) szemezgetek!

Friss topikok

Nagyjából 1500 éve tartja magát a legenda, mely szerint a skóciai Loch Ness-ben titokzatos szörnyek élnek. 565-ben Szent Adomnán ír püspök elmesélt egy történetet, melyben Szent Columba a hangjával elriasztja a "szörnyeteget". Azóta sokan hivatkoznak erre a történetre, de elfelejtik megemlíteni, hogy az a bizonyos szörny a Ness-folyóban jelent meg, s hogy a középkori szentek igen sok vízi és szárazföldi szörnyet riasztottak el a hangjukkal vagy egyéb módon.

nessie04.jpg

Nem csak a Loch Ness-ben élnek

erdeifenyo.JPGSkóciában három nagyon mély tó van, melyben látták Nessie-t. Mindhárom tó partján erdeifenyők állnak. Ebből a tényből született is egy elmélet, mely szerint a titokzatos szörny valójában egy rövid időre felszínre emelkedő fatörzs lehet. Az elsüllyedt fenyők kérgén kiváló gyanta visszatartja a bomlás során felszabaduló gázokat, melyek idővel felhalmozódva felemelik a fatörzset. A felszínre érve távoznak a gázok, a fenyő pedig újra a mélybe süllyed.

Dinoszaurusz

loch-ness-monster-photo.jpgEgy 1934-ben készült fotó és sok "szemtanú" elbeszélése alapján született a "dinoszaurusz Nessie" elmélete. Hatalmas test, hosszú nyak, apró fej - ebből következően valószínűleg egy plesiosaurus vagy valamely rokona lehet a teória hívei szerint. Ha ezek a lények nem a tavak keletkezése előtt haltak volna ki, elfogadhatóbb lenne az elmélet. A másik probléma, hogy túl kicsi a Loch Ness és a többi tó is ahhoz, hogy a faj fennmaradásához szükséges elegendően nagy életközösség megélhessen és rejtve maradhasson benne. Még akkor is igaz ez, ha a Loch Ness felülete 56,4 km².

Fotók

nessie01.jpgNem az 1934-es fotó az egyetlen, amely megjelent Nessie-ről. Ez a fénykép ugyan valódi volt, de a szörny emberi kéz alkotta "hamisítvány" - egy tengeralattjáró modellre erősített fa kígyófej. Más esetekben a fotókat manipulálták vagy pedig nem állapítható meg, mi látható rajtuk. George Edwards például 26 évet szánt rá életéből a szörny megtalálására. Végül sikerült fotókat készítenie, de azokon nem látszik csak egy víz színén úszó azonosíthatatlan "valami".

Nessie létezésére nincs bizonyíték, ugyanakkor az ellenkezőjére sincs, ezért 1934 óta szigorúan védett.

nessie02.jpg

Címkék: Nessie Loch Ness

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orangutan.blog.hu/api/trackback/id/tr525137090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása